Svenska rallyt – Sveriges största rallytävling

Svenska rally heter inte längre så utan sedan 2010 heter det Rally Sweden och är rallytävlingen som är störst i Sverige. Hela rallyt ingår i Rally-VW, WRC. Tävlingssträckorna sker på smala krokiga och allt som oftast på hala vägar i Värmland.

Från första början var Svenska Rallyt en sommartävling och kallades då för Midnattssolsrallyt och det började hållas tävlingar redan 1950. Men 1965 blev Svenska rallyt ett vinterrally istället. Sedan 1967 har alltid rallyt startat och slutat i samma stad – Karlstad. Hagfors flygfält är själva kärnan i VM-rallyt och har sedan 2010 varit utgångspunkt för tävlingen.

År 1973 instiftades ett VM i rallyt för biltillverkare, som gjorde att utländska intressenter blev intresserade av att vara med och delta i rallyt. Första Svenska rallyt för VM kördes helt och hållet på odubbade däck men numera körs det med dubbat däck. Ett normalt dubbat däck har 100 dubbar och 1,5 mm utstick. När det gäller rallydäck som är dubbade har ett däck cirka 400 dubbar och med 5-6 mm långt dubbutstick.

Svenska rallyt är populärt att köra för förare från världens alla hörn. I princip är det mest svenskar som har vunnit, på andra plats kommer förare från Finland men det har vunnits några gånger av förare från Norge och Frankrike. Nu senast i år vanns det av finländaren Jari-Matti Latvala. Senast en svensk vann var 1997 och han hette Kenneth Eriksson och tävlade i en Subaru.

Bilarna som används i rallyt är specialtillverkade för att klara av de olika väglag som det innebär att köra rally. Det gäller för förare och kartläsare att ha tungan rätt i mun när de far genom de värmländska skogarna och dess vägar.

Svensk rallyt är populärt för publiken som gillar att stå och titta mitt ute i skogen, fast det är kallt. Annars går rallyt också på tv, vilket gör att man slipper frysa och kan sitta bekvämt och ändå se på Svenska rallyt.