Rallycross – rally på bana!

Att köra rallycross innebär att föraren kör på en sluten bana som består antingen av asfalt eller grusunderlag. Det gäller att köra så fort som möjligt. Bilarna som används i rallycross är specialdesignade och har särskild utrustning.

Banan som racet körs på är cirka 1 000 meter, och körs i ett visst antal varv. En rallycrosstävling består av olika heat och i varje heat deltar ett visst antal bilar. Hela tävlingen är flera heat och resultaten räknas samman för att se vilka av tävlingsdeltagarna som kommer till semifinal och slutligen till finalen.

Rallycross är uppdelat i olika klasser som beror helt och hållet på bilens standard. Som exempelvis om den har fyr- eller två-hjuls drift, eller hur stark motorn är. Det kan vara att bilen ska vara yngre än ett visst årtal. Några exempel på klasser är – Touring Cars, Super Cars, Super 1600 och super Nationell.

Rallycross är en publikvänlig motorsport eftersom den körs på en bana. Dessa tävlingar brukar vara välbesökta. Ibland kan man ha turen att få komma bakom och se hur tävlingsstallet ser ut och får reda på hur det är att tävla i rallycross.

Den första rallycrosstävlingen som kördes första gången var i England 1967, då speciellt inbjudna rallyförare fick tävlar. Den tävlingen vanns av Vic Elford som sedan vann Monte Carlo Rallyt 1968 och därefter blev Formel 1-förare.

I Sverige började inte rallycross förrän 1971. Den första tävlingen hölls i Hedemora och vanns av stjärnan inom rally, Per Eklund. Han tävlade i en Saab V4. Föraren som har haft mest framgångar inom rallycross är Kenneth Hansen. Han kom från Götene och har vunnit FIA:s Europeiska Mästerskapet för rallycrossförare hela fjorton gånger, fram till 2008.

Numera finns det åtskilliga rallycrosstävlingar över hela Sverige. Olika cuper som Götalands Cupen och Svealands Cupen. Men det är Rallycross SM som är den största tävlingen i landet.