Rallybilarnas olika bilklasser

När det gäller rallybilarna så är de uppdelade i olika klasser beroende på hur stark motorn är, om det är 4-hjulsdrift eller fram- eller bakhjulsdrift. Bilarna är allt från en standardbil fast då med en skyddsbåge och tävlingsbälte och tävlingsstol, till skräddarsydda bilar som är byggda i fabrik och enbart används för rally.

Det hade inte varit rättvist om alla dessa bilar skulle ställa upp och tävla i en enda klass. Då hade det blivit mycket ojämna tävlingar. Därför finns olika bilklasser i rally. Det finns klasser som: Volvo original – då används endast Volvobilar och är mycket standardbetonat. En perfekt klass att börja köra rally i eftersom bilen är robust och absolut prisvärd.

Grupp E, som också räknas till standardbilar, har endast 2-hjuls drift. Det är vanliga bilar som normalt körs på vägarna och ska besiktigas en gång per år eller en homologerad som endast får köras på tävlingar och behöver besiktas var 8:e månad, en så kallad A-besiktning.

Vanligaste bilmärken som används för denna klass är VW Golf, Jetta, Saab-99-900, Opel Ascona, Volvo 940. Bilarna måste vara minst 12 år gamla.

Internationella klasser som Grupp A, är den friaste av alla grupper eftersom bilen får trimmas. Rallybilarna brukar vara speciellt tillverkade för rally. Det får inte vara hemmabyggda bilar.

Nationella Grupp N får endast standardbilar tävla i. Dessutom får inte motorerna trimmas. Men det är tillåtet att till exempel att byta ut stötdämpare för att öka väghållningen och förbättra den.

I Grupp H finns det både 2-hjul drift och 4-hjuls drift och dessutom är bilarna trimmade, en del utöver det vanliga. Bilmärken som används i denna klass är Volvo 121, 240, 740, 940, Opel Ascona, Toyota Corolla, Ford Escort. Effekten i bilarna kan vara upp till 300 hk.

Allt hänger på vilka pengar föraren kan få genom sponsring med mera, vilken klass som de ställer upp i. Alla klasserna är lika fartfyllda och roliga att se på!