Rally som hobby!

Visst kan du ha ett vanligt jobb och köra rally som en hobby. Alla som har blivit stora rallystjärnor har faktiskt börjat med att köra rally som hobby en gång i tiden. Det är egentligen vilket intresse man har haft som har styrt det hela.

För att tävla i rally behövs ett litet kapital. Har man ett arbete går det oftast väldigt lätt att ta ett banklån. Man kan annars hoppas på att hitta några sponsorer som kan stötta tävlandet. Har man ett jobb är det oftast helgerna man tävlar på. Då har man chansen att visa sina färdigheter som rallyförare på olika skogsvägar land och rike runt. Tävlingarna i sig kostar inte så mycket att anmäla sig till.

Det man bör ha i åtanken är att när man kör rally så tar det mycket av ens tid. Det gäller att även resten av familjen har samma intresse eller tycker att det är okej att tävla i rally.

För att kunna köra behöver man en riktigt bra bil i grunden. De vanligaste bilmärkena som används är Volvo, Saab, Opel och VW. De i regel väldigt billiga i inköp och behöver inte så många justeringar.

Men det finns vissa säkerhetsföreskrifter som behöver uppfyllas, som till exempel skyddsbåge, förarstol med tävlingsbälte och så vidare. Därefter behöver bilen besiktigas och klassas för att man ska kunna använda den för att köra rally med.

Därutöver för att kunna utöva sin hobby att köra rally, krävs det att man ska ha ett certifikat och de rätta försäkringarna som gäller för denna motorsport. Detta gäller för den förare som bara kör rally på hobbynivå till den som kör professionellt som rallyförare.

Alla regler är till för att skydda föraren och de som befinner sig i omgivningen på tävlingar och träningarna. Det innebär att man verkligen vet vad man gör som förare.