Gör plats för Ferrari

Enzo Ferrari visste vad hans öde var första gången han bevittnade möjligheter till fordonsracing. Hans arbete är mest älskat bland bilracingcirklar och entusiaster men han förväntade sig aldrig att hans namn skulle vara ett särskilt som är mest eftertraktat av någon i samhället idag.
Enzo Ferrari visste vad hans öde var när han först bevittnade fordonsracing. Hans verk är mest populära bland bilister och racingentusiaster, men han förväntar sig förmodligen inte på något sätt att hans namn bara är det mest eftertraktade av någon i samhället idag.

Ferrari planerar att Mick Schumacher ska nå F1

Strax efter första världskriget fick Enzo jobb på Alfa Romeo, körde sin bil under tävlingar och vann många segrar. Teamet upplöstes 1938 som ett resultat av hård konkurrens med tyska racingföretag. Denna incident uppmuntrade förr eller senare Ferrari att etablera sitt eget företag som heter Auto-Avio Costruzioni Ferrari.

Ferrari-verkstaden flyttades under andra världskriget från Modeno till Marnello. Bomben bombades under kriget och måste byggas om 1946. Som ett resultat var detta också året som företaget skapade och byggde den ursprungliga Ferrari. 1960 uppträdde Fiat i ett joint venture och började samarbeta med organisationen.

Scuderia Ferrari officiell partner

Varje Ferrari-bils emblem kan dateras tillbaka till den tid då Enzo vann en tävlingsmöjlighet vid Ravenna där föräldrarna till Francesco Barraca, en heroisk pilot som dog på Mount Montello, måste ha deltagit. Grevinnan Paolina föreslog att hon skulle placera danshästlogotypen på sina bilar och lastbilar för att ge henne mycket tur. Det gjorde han och lade till en kanariegul bakgrund som ett bevis på Modena-färgen.

Enzo leder Ferrari till att vinna över 5000 racingmöjligheter runt om i världen. Det tilldelades också Scuderi 25 världstitlar. Omedelbart efter hans död 1988 kämpade laget med framträdanden i tävlingsstrider på grund av inrikespolitik
Dess begåvade tävlingsförare och ingenjörer strävade efter att det skulle bli ett känt namn.